Nieuws

Zuluflora: Een platform met een coöperatieve gedachten

Door gebruik te maken van FreshPortal Software zijn wij in staat om alle telers te koppelen en te integreren.
Zuluflora: Een platform met een coöperatieve gedachten

Het Zuid-Afrikaanse bedrijf Zuluflora is al enkele jaren een enthousiaste gebruiker van de FreshPortal Software. Door het gebruik van FreshPortal Software zijn wij in staat om alle telers te koppelen en te integreren en onze productie als één geheel te bekijken, aldus Emma Worthington en Hamish Godbold van Zuluflora. Als je wilt weten waarom moet je eerst wat meer informatie over Zuluflora hebben.

Onderscheidend merk Zuluflora
Zuluflora is een groep gelijkgestemde kwekers gevestigd in Zuid-Afrika, gespecialiseerd in de productie van Cape Flora en Geraldton Wax. "Als telers wilden we meer betrokken zijn bij de marketing van ons eigen product", zegt Emma. "Ook leren we onze klanten kennen en maximaliseren we onze opbrengsten door meer betrokken te zijn bij de waardeketen. Al onze producten worden op de markt gebracht onder ons onderscheidende merk Zuluflora."

FreshPortal Software
"Toen ons bedrijf begon te groeien werd het erg duidelijk dat we een ERP-systeem nodig hadden om ons bedrijf te helpen ontwikkelen, onze interne systemen te verbeteren en het exportproces te standaardiseren. We ontmoetten Robin Jongkind op een beurs in Kenia en het feit dat FreshPortal Software cloud-based is, was erg aantrekkelijk voor ons. Met de groei van ons bedrijf was het nodig om onze telers te koppelen en onze systemen te standaardiseren. We hebben telers op een aantal boerderijen op verschillende locaties. Door gebruik te maken van FreshPortal Software waren we in staat om alle telers te koppelen en te integreren en onze productie als één geheel te zien. Voor onze telers is het systeem geweldig omdat het eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken is. Als business tool was FreshPortal essentieel in het creëren van efficiëntie en het stroomlijnen van onze processen."

Het vergroten van onze mogelijkheden
Zuluflora heeft meerdere telers op verschillende locaties en de mogelijkheid om deze te koppelen was een groot voordeel van het gebruik van FreshPortal Software. "De productie van de telers staat live in het systeem en dit helpt ons om alle informatie samen te voegen, zodat we een holistisch beeld krijgen van wat de kwekerijen produceren en wat er beschikbaar is. We hebben het gevoel dat we profiteren van de implementatie van FreshPortal Software; door de efficiëntie in onze processen te verbeteren, hebben we onze mogelijkheden vergroot. Het systeem heeft zich ontwikkeld en verbeterd sinds we het in gebruik hebben genomen. Er zijn voortdurend aanpassingen en verbeteringen en dat vinden wij belangrijk. Onze telers werken naadloos samen met FreshPortal Software omdat het eenvoudig in gebruik is en de output zeer waardevol is."

Flexibel en behulpzaam
"We zijn heel anders dan andere gebruikers en als zodanig waren onze behoeften ook heel anders; FreshPortal is vanaf het begin zeer meegaand geweest met ons en onze eisen. Ze waren flexibel toen we aanpassingen nodig hadden en waren altijd uiterst bereidwillig en behulpzaam. De volgende stap in de toekomst is dat we kijken naar het gebruik van API-verbindingen met FreshPortal."

Belangrijkste variëteiten
Meer over de meest succesvolle product(en) die Zuluflora verbouwt, is dat afhankelijk van de locatie van de boerderij de hoofdvariëteiten verschillen, afhankelijk van wat in dat gebied het beste groeit. "Onze twee belangrijkste variëteiten zijn Leucospermum en Chamelaucium. Leucospermum wordt geteeld in de Kaap en het KZN-gebied van Zuid-Afrika. Chamelaucium wordt voornamelijk geteeld ten noorden van Kaapstad aan de westkust van Zuid-Afrika. Daarnaast telen we ook nog andere variëteiten, waaronder Protea Leucadendron en Serruria Florida (bekend als Blushing Brides)."

Nieuwe markten
"Om het rendement van Zuluflora te maximaliseren zijn we continu bezig met het ontwikkelen van en groeien naar nieuwe markten. Momenteel leveren wij producten aan Amerika, diverse locaties in Europa en het Verre Oosten waaronder China, Taiwan en Japan. Zuluflora streeft ernaar om 90% van onze groepsproductie te exporteren."