Nieuws

Bart Baardse is blij met FreshPortal Webshops

Webshops bieden Bart Baardse en Fiorentina Fiori groei en ruimte voor creativiteit
Bart Baardse is blij met FreshPortal Webshops

Het 12,5 jarig jubileum van de Aalsmeerse Eucalyptus importeur Bart Baardse kreeg een extra dimensie met de implementatie van een webshop door FreshPortal. Ook de in Toscane gelegen vestiging Fiorentina Fiori dat de producten levert voor de export kreeg een webshop. Al wat eerder bood de FreshPortal Software op automatiseringsgebied het nodige gemak in het koop en aanbodproces. De webshops zijn echter de kers op de taart en laten niet alleen de toegevoegde waarde van de producten zien, maar bieden Bart Baardse en Fiorentina Fiori ook groei en ruimte voor creativiteit.

bart-baardse-01 bart-baardse-02

Eigenaar en oprichter Bart Baardse: “Wij runnen twee middelgrote bedrijven: onze Nederlandse firma Bart Baardse die zich in het bloemendorp Aalsmeer bevindt en ons Italiaanse bedrijf Fiorentina Fiori dat gevestigd is in het weelderige Toscane. Als importeur van eucalyptus hebben we in de loop van de jaren bekendheid verworven met het bieden van maatwerk, de continue kwaliteit van onze producten, betrouwbaarheid en expertise. Om die belofte in de toekomst te kunnen blijven waarmaken hebben we een stap gemaakt door ook te investeren in een goed werkend automatiseringssysteem en webshops die onze groei ondersteunen. FreshPortal Software toonde zich hiervoor de beste partner en vanaf dag één zijn we hierover alleen maar enthousiast.”

bart-baardse-03

Over het waarom de software en webshops van FreshPortal zo goed bij de bedrijfsvoering van Bart Baardse en Fiorentina Fiori aansluiten vertelt Bart dat klanten bij hen voor een kweker kunnen kiezen. “Dit is vrij uniek en komt omdat we met vaste kwekers werken. Onze klanten ontvangen hierdoor elke week opnieuw producten met de kwaliteit die ze graag willen. Regelmatig ben ik ook in Italië dichtbij de kwekers. Dit maakt het mogelijk de mooiste partijen eruit te vissen voor onze klanten. Deze partijen worden vervolgens rechtstreeks naar onze klanten in Nederland gestuurd; dagvers uit Italië. In Aalsmeer krijgen we vier keer per week verse handel binnen van onze eigen vestiging in Toscane, van onze leveranciers uit Toscane, San Remo, Frankrijk en in het seizoen uit Zuid Afrika. Dit laatste was aanvankelijk wel een uitdaging, want zodra het Europaseizoen ten einde liep, ontstond er een gat in de Eucalyptusmarkt. Ervan overtuigd zijnde dat dit ook anders kon, ben ik in 2013 afgereisd naar Zuid Afrika. Met succes, want dit mondde uit in een inmiddels florerende Zuid Afrikaanse Eucalyptus handel die ervoor zorgt dat we jaarrond kunnen leveren. Een ijzersterk concept.”

bart-baardse-04

“Je maakt als bedrijf op verschillende vlakken een enorme groei door. Dan kan en mag je automatiseringssysteem simpelweg niet achterblijven. Immers, groei is de ruggengraat van elk succesvol bedrijf. Tevredenheid van onze klanten in alle facetten van het koop en aanbodproces staat daarbij voorop. Vanuit die insteek kwamen we terecht bij FreshPortal en vonden we de combinatie van hun persoonlijke benadering en onuitputtelijke kennis van het reilen en zeilen binnen de bloemenveiling Aalsmeer een enorme pré. Het team van FreshPortal denkt écht met je mee en snapt de materie. Oprecht kun je hier spreken van een team van experts. Dit is alles wat je wil als je zo'n groot traject ingaat. De software en webshops zijn gebruiksvriendelijk voor zowel de import als de export en het optimaliseren van onze transparantie en betrouwbaarheid. Natuurlijk zal er in de toekomst ook wel eens iets misgaan, maar de wetenschap dat het team van FreshPortal dan direct klaar staat met een oplossing of daarnaar zoekt is fijn om op te kunnen bouwen.”

De uitdaging die Bart Baardse en zijn team zochten en vonden in FreshPortal was GROEI en ruimte voor creativiteit. “Herken je jezelf hierin? Mocht je twijfelen en je afvragen of je toe bent aan deze stap en of het de moeite en investering waard is? Dan zeg ik doen! Als jij met jouw bedrijf wil groeien, of je bent inmiddels enorm gegroeid dan wil je dat jouw automatiseringssysteem voor je wérkt, niet tegenwerkt. Tóch?”